El 2,2% de les 15.500 PCR fetes en cribratges massius a Catalunya donen positiu

Salut ja ha fet un total de 15.556 proves PCR en el conjunt de cribratges intensius de coronavirus arreu del territori català. Les proves han tingut un total de 345 positius de Covid-19 asimptomàtics, cosa que suposa un percentatge del 2,22% de les mostres analitzades.

Totes les actuacions de cribratges massius s’han fet coordinadament amb els ajuntaments dels municipis implicats i amb el suport comunitari de les diverses entitats locals.

A Barcelona, el Departament de Salut ha fet un total de 835 proves PCR per al cribratge intensiu de Covid-19 al barri de Torre Baró aquest cap de setmana (15 i 16 d’agost). Un 2,75% d’aquestes proves han estat positius en el virus (23 casos).

D’altra banda, des de dilluns i fins al dimecres 19 d’agost s’està fent el cribratge massiu al barri del Besòs i el Maresme de Barcelona. Entre les 9 del matí i fins a les 19h de dilluns 17 d’agost s’hi havia fet un total de 554 PCR en aquesta zona, de les 1.200 que està previst fer-hi. Un 2,71% van donar resultat positiu en Covid-19 (15 casos).

Pel que fa a Santa Coloma de Gramenet, des que va començar la recollida de mostres el dilluns 10 d’agost a la tarda fins al divendres 14 d’agost es van fer un total de 3.028 PCR, amb un percentatge de positius del 3,24% (98 casos). En aquesta localitat, les PCR es van fer a residents de carrers concrets dels barris Llatí i Fondo.

A Vilafranca del Penedès ara fa una setmana que es va començar el cribratge intensiu de la població d’una àrea bàsica de salut (ABS), on entre el dilluns dia 10 d’agost i fins al divendres 14 d’agost, el darrer dia, es va fer un total de 3.022 proves PCR, de les quals un 0,53% van donar resultat positiu en coronavirus (16 casos).

Quant al cribratge massiu a Terrassa, va començar el divendres 7 d’agost i finalment es va desenvolupar un dia més del previst, fins al dilluns 10 d’agost. Al llarg dels tres dies de recollida de mostres (7, 8 i 10 d‘agost), a Terrassa es van fer 1.513 proves PCR amb un 1,06 % de positius (16 casos).

Més PCR a Santa Coloma i Sabadell

S’ha decidit estendre el cribratge massiu a Santa Coloma de Gramenet dos dies més als residents de l’Avinguda dels Banús i al Carrer de Dalt dels Banús. La nova recollida de mostres es desenvolupa des de dilluns i tot el dia d’avui 18 d’agost, al Centre Cívic Pins, al barri de Fondo, de 8h a 20h. Pel que fa a Sabadell, aquest dimarts també s’inicia una nova acció de cribratge massiu de Covid-19 al barri de Ca n’Oriac, dirigida específicament a persones asimptomàtiques d’entre 15 i 35 anys, que ja han estat avisades mitjançant un SMS. Les proves PCR es faran dos dies (dimarts i dimecres), al centre d’atenció primària (CAP) Ca n’Oriach, de 10h a 14h i de 15h a 19h

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (69682 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: