El jutge de vigilància penitenciària tomba el recurs de la fiscalia i avala el tercer grau dels presos polítics

Ara la jutgessa espera el pronunciament del Suprem per a decidir si poden tornar a sortir de la presó.

El jutjat de vigilància penitenciària 5, el mateix que fa un mes va suspendre el tercer grau a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn, avui l’ha avalat. La jutgessa María Jesús Arnau Sala tomba el recurs de la fiscalia que va comportar la pèrdua d’aquest permís als presos polítics i que els va obligar a entrar a presó, i es pronuncia a favor de la qualificació de tercer grau. Tanmateix, la jutgessa manté la suspensió cautelar i resta a l’espera del pronunciament del Suprem.

En el moment de suspendre el tercer grau, la jutgessa s’emparava en una resolució del Suprem que assenyalava que a partir d’ara, n’hi ha prou amb un recurs de la fiscalia per a suspendre cautelarment qualsevol mesura que s’interpreti que afecta la qualificació penitenciària dels presos o la concessió de la llibertat condicional. L’alt tribunal també assenyalava que els recursos que es presentin els resoldria el tribunal sentenciador, és a dir, el Suprem mateix.

Fins ara, el Suprem només ha tingut una ocasió de pronunciar-se sobre la flexibilització penitenciària dels presos polítics i ho va fer per revocar les sortides laborals que s’havien autoritzat a Carme Forcadell en virtut de l’article 100.2, que va considerar ‘injustificable’ ja que a parer seu suposava un règim de semillibertat ‘de facto’.

La jutgessa de vigilància penitenciària sosté que els presos de Lledoners reuneixen els requisits per passar al règim de tercer grau, ja que admeten els fets provats en sentència i la seva responsabilitat. A més, la jutgessa té en compte que els set condemnats han realitzat a la presó programes i activitats de tractament amb resultats ‘molt positius’ i que el seu risc de reincidència i de trencament de la condemna es mantenen baixos.

Pel que fa als jutjats de vigilància als que corresponia revisar el tercer grau de les dues dones empresonades a Wad Ras i Puig de les Basses –Forcadell i Dolors Bassa–, van decidir de rebutjar suspendre’ls el règim de semillibertat quan la fiscalia va recórrer i no prendre cap decisió fins que no es resolguessin els recursos.

vilaweb.cat

About ELCOMUNISTA.NET (69819 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: