ERC pregunta al govern espanyol per la seva implicació en la «fugida» de Joan Carles

Els republicans registren al Senat preguntes per escrit en què reclamen saber si l’executiu va avalar la decisió.

ERC ha registrat al Senat preguntes escrites al govern espanyol amb les quals busca saber quina implicació va tenir l’executiu de Pedro Sánchez en la «fugida» de Joan Carles I. Els republicans demanen explicacions sobre el moment en el qual Sánchez s’assabenta del pla perquè el rei emèrit marxi d’Espanya i pregunten si el cap de l’executiu o algun altre membre del govern espanyol ho va avalar. «Va participar el president del govern en el disseny del pla d’abandonament de l’Estat de Joan Carles de Borbó?», demana el text registrat. ERC pregunta si el cap d’Estat va autoritzar la marxa de l’exmonarca i si Sánchez ho va referendar.

En cas que cap membre del govern espanyol ho avalés, ERC pregunta si el govern espanyol considera que aquests actes «serien vàlids tot i no tenir el requisit de referendament constitucionalment estipulat». També demanen si, en aquest cas, ho situen en l’esfera privada i qui creuen que és responsable dels actes que realitza l’exmonarca. Els republicans també van registrar una bateria de preguntes al Congrés sobre la marxa del rei emèrit, abans que es conegués el seu destí.

elmon.cat

About ELCOMUNISTA.NET (69591 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: