La vacuna russa contra la Covid-19 és segura, segons ‘The Lancet’

La vacuna contra el coronavirus que va presentar Putin fa unes setmanes podria ser segura. La candidata a vacuna contra la Covid-19 que desenvolupen científics russos no han provocat incidents adversos i generen anticossos, segons els resultats preliminars dels assaigs clínics, detallats en un estudi difós aquest divendres a la revista mèdica britànica The Lancet.

L’informe surt publicat setmanes després que Rússia anunciés que tenia una vacuna contra la Covid-19, anomenada Sputnik V en honor als avenços tecnològics de l’era soviètica. Tot i això, el govern rus no va aportat detalls de les proves clíniques, cosa que va generar inquietud en el món científic.

Com està sent la resposta a la vacuna contra la Covid-19?

L’estudi publicat avui per la prestigiosa publicació britànica detalla les primeres troballes dels dos assajos clínics en la seva fase primerenca, en què han participat 76 persones. Els assajos es van dur a terme en dos hospitals russos amb adults d’entre 18 i 60 anys, que es van aïllar així que es van registrar per participar en les proves clíniques i van romandre en els centres mèdics durant els primers 28 dies.

En general, es va tolerar bé la vacuna i entre els esdeveniments adversos més comuns van figurar dolor al lloc de la injecció (en un 58% de participants), hipertèrmia (en un 50%), mal de cap (un 42%), astènia (un 28%), i dolor muscular i d’articulacions (24%). El grup d’experts ha conclós, doncs, que les formulacions que configuren la vacuna són «segures», ja que no van identificar reaccions adverses de gravetat en més de 42 dies i van induir respostes d’anticossos en tots els participants en un termini de 21 dies.

Els resultats secundaris dels assajos també porten a pensar que les vacunes produeixen, en un termini de 28 dies, resposta de cèl·lules T, que unes cèl·lules essencials del sistema immunològic que detecten i maten patògens invasors o cèl·lules infectades.

L’estudi explica que la vacuna inclou dos vectors d’adenovirus, eina clau que el virus utilitza per envair les cèl·lules humanes. Aquest tipus de vectors d’adenovirus ja s’han emprat en molts assaigs clínics de manera segura, segons l’estudi, que apunta que aquestes vacunes tenen com a objectiu estimular els dos braços de el sistema immunològic: els anticossos i les respostes de les cèl·lules T, de manera que ataquin el virus quan circuli per l’organisme i també les cèl·lules infectades pel SARS-CoV-2.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (69819 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: